Skyline Communications scoort in Rusland!

Skyline Communications zet grote stap in Rusland

Skyline Communications zet grote stap in Rusland

Het Izegemse Skyline Communications heeft een belangrijk contract binnen gehaald in Rusland. Liefst 120 miljoen Russen zullen binnenkort tv kijken dankzij West-Vlaamse software. De publieke omroep RTRN (Russian Television and Radio Broadcasting Network) is de opdrachtgever. RTRN verzorgt vanuit Moskou nationale uitzendingen via een satellietnetwerk naar meer dan 70 regio’s, waar het wordt aangevuld met regionale uitzendingen en advertenties. Dit wordt dan verder doorgestuurd tot in de huiskamer via meer dan 5.000 zendmasten, verspreid over het hele land. Het enorme geografische bereik en de gesofisticeerde regionalisatie zorgen ervoor dat dit een van de meest complexe tv-netwerken is ter wereld, met meer dan 120 miljoen gebruikers.
Skyline Communications mag zijn Data Miner softwareplatform leveren aan de Russen. Data Miner zal instaan voor het beheer van het grootste territoriale transmissienetwerk ter wereld voor digitale televisie. Als er ergens een storing is, dan meldt DataMiner dit onmiddellijk aan de operatoren.
Het softwarepogramma werd integraal ontwikkeld in Izegem. Met ruim 650 klanten, waaronder Airbus, Aljazeera, Deutsche Telekom, Discovery Channel, Disney, MTV, Proximus en Telenet, is Skyline een snel groeiend bedrijf, actief in meer dan 100 landen. De drie broers Vandenberghe zijn eigenaars en managers van het familiebedrijf. (KC)