Skyline Communications werkt nu ook voor Al Jazeera

DD_Skyline-25_-® Klaas VerdruSkyline Communications uit Izegem heeft nu ook een prestigieus recordcontract beet met televisienetwerkgigant Al Jazeera. Binnenkort worden al hun uitzendingen beheerd met behulp van DataMiner, een uniek softwareplatform ontwikkeld in West-Vlaanderen. Recent kon het bedrijf van de drie broers Vandenberghe ook al een gelijkaardig contract in de wacht slepen bij de Russische staatsomroep. Skyline’s DataMiner-platform zorgt er ook voor dat alle beelden van belangrijke sportevenementen (zoals de Champions League of de Bundesliga) volledig automatisch en via complexe satellietverbindingen tot bij de miljoenen kijkers wordt gebracht.

Al Jazeera is één van ‘s werelds invloedrijkste nieuwszenders met meer dan tachtig kantoren over de hele wereld. Het overkoepelende Al Jazeera Media Networks bereikt met meer dan tien televisiekanalen ruim 270 miljoen gezinnen in meer dan 140 landen. “Onze software zal binnenkort instaan voor het overkoepelende beheer van alle uitzendingen en de uitwisseling van alle digitale informatie tussen het hoofdkwartier in Doha en de tachtig kantoren verspreid over de hele wereld”, zegt Ben Vandenberghe, CEO van Skyline Communications. “Dit contract bewijst eens te meer dat onze unieke technologie van wereldniveau is.”

Skyline Communications is één van de snelst groeiende technologiebedrijven in België. Onlangs werd het voor het tweede jaar op rij opgenomen in de Deloitte Technology Fast 50. Ook behaalde het dit jaar opnieuw een recordverkoop met activiteiten in meer dan 100 landen. Skyline Communications is wereldleider op het gebied van hoogtechnologische software voor het beheren en aansturen van complexe broadcast-, satelliet-, kabel- en telecomsystemen. In zijn hoofdkwartier te Izegem stelt het ondertussen meer dan 150 hoogopgeleide software-, ICT- en telecomingenieurs te werk. Het team wordt continu versterkt om de verdere groei te ondersteunen en er wordt volop geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling. (KC)