Skyline Communications uit Izegem zet volop in op het algemeen welzijn van al zijn medewerkers. Dit gebeurt met een uitgebreid, flexibel gezondheidsprogramma om iedereen gelukkig, gezond en betrokken te houden. Een gezonde geest in een gezond lichaam loont, aldus Skyline. Dit versterkt de groepsgeest en verhoogt de productiviteit op het werk. In het Skyline-gebouw is er een fitnessruimte waar iedere medewerker kan trainen op professionele toestellen. Daarnaast brengen erkende sportcoaches op maat gemaakte sportprogramma’s tot op de werkvloer en organiseert en sponsort Skyline ook de deelname aan externe sportevenementen.

Ontspannen kunnen Skyline-medewerkers in een chill-out lounge met onder andere een pingpongtafel, een snookertafel, een voetbaltafel en een gaming corner. Daarnaast is er twee keer per week vers fruit voor alle medewerkers, en met een uitgebreide campagne werden ook de voordelen van het drinken van kraantjeswater in de verf gezet. Dit zijn maar enkele voorbeelden van hoe Skyline een gezondere en ecologisch verantwoorde levensstijl stimuleert.

Skyline streeft ernaar om een optimale werkomgeving aan te bieden. “Onze kracht als bedrijf en als team is onze unieke kennis en onze expertise”, verduidelijkt Frederik Vandenberghe, CFO van Skyline. “Onze medewerkers vormen dus eigenlijk het fundament van onze onderneming. Het is dan ook logisch dat we ervoor zorgen dat al die medewerkers optimaal kunnen presteren. We werken ook verder aan de uitbouw van ons hypermodern en ecologisch verantwoord technologiepark in Izegem. Gecombineerd met onze hoogtechnologische software-activiteiten voor de telecom- en media-industrie, maakt dit Skyline tot één van de meest begeerde werkplekken in de ruime omgeving.”

Sinds kort biedt Skyline ook iedere medewerker wereldwijd een eigen Fitbit-activiteitsmeter aan. Met keuze uit vier verschillende modellen, kan iedereen het aantal stappen, de afgelegde afstand, de verbrande calorieën, de hartslag en zelfs de slaapkwaliteit opvolgen. “Door het dragen van een cloud-connected activiteitsmeter ga je automatisch meer bewegen”, aldus Lynn Demonie, HR-medewerkster bij Skyline. “Maar daarnaast biedt het ook allerhande mogelijkheden voor teamactiviteiten binnen ons bedrijf. Ons Skyline Sports webportaal verzamelt geaggregeerde gegevens per team, zodat werknemers hun resultaten kunnen vergelijken met die van collega’s. De verschillende teams kunnen het ook tegen elkaar opnemen tijdens allerlei speelse uitdagingen over al onze vestigingen heen. Ook onze collega’s in Lissabon en Florida doen mee, samen met onze vaste medewerkers in meer dan twintig locaties wereldwijd. Zo houden we onze eigen internationale sportcompetities.”