Skyline Communications uit Izegem, wereldwijd marktleider op het gebied van geavanceerde netwerkbeheersoftware voor complexe broadcast- en telecomsystemen, zal meer dan honderd ICT-, software- en telecomingenieurs aanwerven in 2017. Om de continue groei van het bedrijf op termijn verder te ondersteunen, wordt dit jaar ook nog gestart met de bouw van een vijftig meter hoge kantoortoren langs de E403 in Izegem, een nieuw baken voor de regio. Skyline Communications is ondertussen uitgegroeid tot een echte wereldspeler op het gebied van geavanceerde netwerk management software voor de telecom-, broadcast- en satellietindustrie. Met prestigieuze projecten in meer dan honderd landen heeft dit Izegems softwarebedrijf opnieuw een recordjaar achter de rug. Het wereldwijde succes van DataMiner, software voor het beheren en aansturen van complexe telecomnetwerken, zorgt ervoor dat het orderboek sterk gevuld blijft.

Om de steeds stijgende vraag naar de unieke softwaretechnologie van Skyline bij te houden, moeten er het komende jaar meer dan honderd nieuwe hoogopgeleide medewerkers bijkomen. “In de eerste plaats zoeken we vooral medewerkers voor ons hoofdkwartier in Izegem”, verduidelijkt Ben Vandenberghe, CEO bij Skyline Communications. “Maar door de relatieve schaarste op de lokale arbeidsmarkt zijn we ondertussen genoodzaakt om ook voor onze kantoren in Portugal en de Verenigde Staten mensen aan te trekken. We vinden het opmerkelijk dat er vanuit de politieke wereld eigenlijk weinig initiatief komt om dergelijke situaties heel concreet en gefocust aan te pakken, want het is een gemiste kans voor onze economie. En het gaat hier tenslotte om een essentieel fundament van onze welvaart.”

Op korte termijn honderd mensen aanwerven en opleiden is niet evident, zeker niet gezien de complexiteit van de projecten waaraan gewerkt wordt. Daarom heeft het bedrijf een volledig op maat gemaakt, intern opleidingstraject uitgewerkt. Dit is dan ook een unieke kans voor getalenteerde ingenieurs om ingewijd te worden in een heel exclusieve high-tech omgeving. De grootste telecomoperatoren ter wereld vertrouwen immers op DataMiner om hun meest kritische infrastructuur op de meest efficiënte manier te beheren. Skyline werd in 2016 voor het derde jaar op rij opgenomen in de prestigieuze Deloitte Technology Fast 50 ranglijst. Deze lijst wordt jaarlijks opgesteld door het consultancybedrijf Deloitte om de vijftig snelst groeiende technologiebedrijven in België te bekronen.