In Waregem wordt woensdag een multifunctioneel vastgoedproject voorgesteld. De nieuwbouw wordt gerealiseerd op de voormalige stedelijke gronden rond het Regenboogstadion te Waregem. De doordachte, kwalitatieve, duurzame en innovatieve herinrichting van deze site is een belangrijk speerpunt in de vernieuwing van de stad Waregem en moet een attractieve locatie worden voor wonen, werken, verblijven en recreatie, aldus de Waregemse burgemeester Kurt Vanryckeghem.

Concreet komen er aan de binnenstedelijke ring van Waregem-Zuid twee woontorens ofte Twin Towers met 13 bouwlagen, een hotel met zestig kamers, een kantoor- en retailgebouw en een apart parkeergebouw. Zo zal er enerzijds een levendige stedelijke publieke ruimte ontstaan met een grote variëteit aan functies: retail, kantoren, horeca, vergaderruimtes, sportfaciliteiten, kinderopvang. Anderzijds komt er een duidelijke afbakening van het meer privatieve karakter rond de woontorens. De synergie van al deze functies wordt versterkt door de specifieke inplanting van de gebouwen waartussen voldoende doorkijkjes en open ruimtes zijn om door te wandelen. De vorm van de gebouwen -het lijkt wel een vormenpaviljoen- is zo geconcipieerd dat er nergens voor- of achterkanten zijn waardoor ze een architecturaal geheel vormen. De relatie van de nieuwe bebouwing met de bestaande omgeving en het stadion is ook duidelijk. Het retail- en kantoorgebouw, het hotel en het stadion vormen een architecturaal drieluik. En de twee woontorens markeren samen met het hotel alvast “de Poort van Waregem”.

De opdracht werd door de stad Waregem toevertrouwd aan een consortium van projectontwikkelaars. Toeval of niet, ze komen alle drie uit west-Vlaanderen. Het gaat om ION uit Waregem, Alheembouw uit Oostnieuwkerke en De Steenoven uit Roeselare. Als ambitieuze bouwheren willen zij een iconisch landmark toevoegen aan de skyline van Waregem met twee woontorens van 13 bouwlagen, een hotel en een retail/kantoorgebouw die samen een architecturaal geheel vormen.