Smappee, het vooraanstaand Belgische cleantech bedrijf met slimme energie-oplossingen, krijgt op de nakende CES-beurs (International Consumer Electronics Show) in Las Vegas een innovation award voor zijn laatste nieuwe energiemonitor en energieverkeersregelaar (de Smappee Plus). De jury bestaat uit een team van  industriële ingenieurs, onafhankelijke designers en leden van de vakpers. Zij bekronen de meest uitmuntende productontwerpen en meest innovatieve technologieën uit 28 productcategorieën.

Volgens Stefan Grosjean, de CEO en de stichter van het Kortrijkse Smappee, is CES dé hoogmis waar de technologische sector heel het jaar naar uitkijkt. “We zijn dan ook vereerd dat we deze erkenning krijgen van de gespecialiseerde jury”, zegt Grosjean. “Het is de bekroning van het continue harde werk van ons gedreven team de voorbije vijf jaar. We gaan door met investeren in onze mensen en technologie om de Smappee Plus, een revolutionair toestel dat in elk huis past, te blijven ontwikkelen tot een echte enabler voor het gedecentraliseerde, slimme energienet.”

Smappee Plus meet het realtime energieverbruik van huishoudelijke toestellen en biedt de consument waardevolle inzichten in zijn verbruik en de productie van energie.  Consumenten kunnen in real time zien hoeveel een toestel verbruikt en hoeveel hen dit kost per dag, per maand en per jaar. Dit laat gebruikers toe om geïnformeerde beslissingen te nemen over hun energieconsumptie om zo energie en kosten te besparen, bijvoorbeeld wanneer ze een meer energie-efficiënte koelkast moeten kopen. Smappee Plus is ook de enige monitor die je kan programmeren om de rol van integrale energieregelaar van de woning op te nemen.