KORTRIJK – De Kortrijkse kmo Smappee, bekend van de slimme energiemonitor met bijhorende app, lanceerde de voorbije dagen de Smappee Switch, een unieke slimme stekker. Smappee Switch stelt bewoners in staat om op afstand hun huishoudelijke apparaten te monitoren en te bedienen. CEO Stefan Grosjean gaat daarmee nogmaals de innovatieve toer op.  

Zogenaamde ‘slimme’ stekkers bestaan al langer, maar ze kenden ook hun kinderziektes: ze werken niet naar behoren, de data zijn niet nauwkeurig en ze zijn vaak erg onhandig (lees: het bakje zit recht in de stekker, net achter een grote zware kast).

Smappee wil dit soort problemen oplossen met de Smappee Switch. Consumenten kunnen Smappee Switch gebruiken in elk huis met een Smappee-energiemonitor om ‘domme’ apparaten om te toveren tot slimme toestellen. Gebruikers kunnen de aangesloten toestellen aan- en uitzetten met één aanraking van de Smappee Switch, of van op afstand via de Smappee-app, op basis van het verbruik dat ze doorkrijgen via de app. Dit geeft bewoners de controle over hun apparaten en het zorgt er ook voor dat ze nooit onnodig elektriciteit verbruiken.

De Switch zorgt ook voor gebruikscomfort. Door de montage op een korte kabel, moeten gebruikers zich nooit in bochten wringen om apparaten aan of uit te schakelen. Daarnaast is er ook gedacht aan het design zodat de stekkers ook mooi ogen in elk interieur.

Smappee stelde zijn nieuwste telg enkele weken terug in primeur voor op de technologiebeurs CeBIT in Hannover.