IZEGEM – Op donderdag 29 maart wordt in Brugge de West-Vlaamse jonge ondernemer van het jaar bekend gemaakt, een organisatie van JCI. Made in West-Vlaanderen stelt de kandidaten één voor één voor. Vandaag: Sofie Vandenbriele van standenbouwer Bulik.   

Na jarenlang gewerkt te hebben voor derden, startte Sofie Vandenbriele -psychologe van opleiding en moeder van twee kinderen- haar eigen bedrijf op in Izegem. De kmo is de voorbije jaren sterk gegroeid en sloot zelfs in het nabije en verre buitenland partnerships af voor standenbouw, omdat de vooral Vlaamse bedrijven dat ook vroegen.  Vandaag werken er zeven mensen voltijds. Haar partner Sam Bulik helpt ook de zaak mee aansturen.

Sofie Vandenbriele noemt haar bedrijf graag een ‘one stop shop’ waar kwaliteit hoog in het vaandel wordt gedragen. De kmo probeert ook zoveel mogelijk in eigen beheer te organiseren. Sofie Vandenbriele benadrukt dat ze met Bulik een naam én een merk wilde creëren. “De positieve waarden waar wij voor staan, vinden we graag terug bij de klanten die we bedienen”, aldus Sofie. “Onder meer de zorg voor onze eigen medewerkers vinden we primordiaal belangrijk.”