Sofindev versterkt kapitaal van House of Talents

rousseau-sDe investeringsvennootschap Sofindev is via haar fonds Sofindev IV in het kapitaal gestapt van het Kortrijkse House of Talents. Het betreft een meerderheidsbelang. Op deze manier kan dienstengroep House of Talents zich verder ontwikkelen en in de komende jaren nieuwe overnames realiseren binnen de HR-sector. CEO, stichter en bezieler Steve Rousseau blijft zoals voordien de leiding voeren. De niche HR-groep groeide de voorbije jaren enorm sterk onder impuls van Rousseau. Het ging daarbij zowel om organische als om externe (overnames) groei. House of Talents klokte in 2016 af op een omzet van meer dan 31 miljoen euro. Het invullen van knelpuntberoepen in diverse sectoren (sales, medisch, enzovoort) loopt als een rode draad door alle filialen.

Om de verdere groei te ondersteunen neemt Sofindev nu de participaties over van de stille en niet nader genoemde vennoten. Steve Rousseau blijft niet alleen als CEO aan boord, maar ook als mede aandeelhouder. House of Talents werd in 2008 opgericht door Steve Rousseau. Vandaag groepeert de  HR dienstengroep acht verschillende bedrijven die allen samen meer dan 500 mensen aan werk helpen. Bij House of Talents zelf werken tachtig mensen bij de verschillende bedrijven (Sales Talents, Care Talents, Financial Talents, HR Talents, Executive Talents, Next-ICT, en BTS Home en Food). In elk van die deeldomeinen worden meer dan 400 specialisten geplaatst in knelpuntsectoren zoals onder andere de verkoop-, IT- en zorgsector.

Sofindev is een gevestigde waarde in de private-equitywereld. De financieringsmaatschappij bestaat reeds meer dan een kwarteeuw en werd opgericht door Sofina en distributiegroep Colruyt. In 2015 werd een nieuw Sofindev fonds opgericht, Sofindev IV. House of Talents is de vierde participatie van Sofindev IV naast Fedrus International, GeoDynamics en Novy.  ING trad op als financierende bank. BNP Paribas Fortis Private Equity verschafte de mezzanine-financiering. (KC)