Soulmate promoot goede balans tussen werk en privé

Soulmatelogo“De druk ligt de dag van vandaag vrij hoog om een zaak te runnen en een evenwicht te vinden tussen business en privé. Vaak zien we relaties spaak lopen door het drukke zakenleven. Soms betaal je een (te?) hoge prijs voor je carrière.” Dat zegt experte Kathleen Callewaert van het Gullegemse advies- en coaching bedrijf Soulmate. Soulmate staat ook bekend voor zijn relatie bemiddelingsopdrachten ofte het zoeken naar de ideale relatiepartner, als die al bestaat natuurlijk.

Kathleen Callewaert startte haar eigen business precies negen jaar terug (2007). De vraag intrigeerde haar hoe bedrijfsleiders en bedrijfsleidsters het beste van zichzelf kunnen geven, én in de job én in het gezin? “Zaken doen is één ding, maar hoe een sterke relatie koppelen met een drukke job is iets anders,” zegt Callewaert. “Het is een feit: de druk ligt de dag van vandaag vrij hoog om een zaak te runnen en een evenwicht te vinden tussen zaken en privé. Vaak zien we relaties spaak lopen door het drukke zakenleven. Soms betaal je een hoge prijs voor je carrière.” Om dit scenario te vermijden komt Callewaert met probate tips. “Het gaat hem vooral om het organiseren, het delegeren en de juiste keuzes maken,” zegt de zaakvoerster van Soulmate. “Je kan niet alles zelf doen, dus kan je maar beter dingen ook uitbesteden. Wees bewust wat belangrijk is voor jou in het leven. Wacht niet tot het te laat is zoals bij veel van mijn klanten die plots beseffen dat ze teveel tijd hebben gespendeerd in hun zaak en te weinig in het gezin met als gevolg een scheiding waar ze achteraf spijt van hebben maar die veelal niet meer is om te keren. Je partner graag zien wanneer je elkaar net kent, is niet moeilijk. Elkaar graag blijven zien, kan wél een uitdaging zijn. Zeker wanneer je een relatie dient te combineren met een drukke zaak. Mijn tips zijn eenvoudig maar cruciaal. Zoals: maak vooral tijd voor elkaar elke dag, neem samen een ontbijt met je gezin of avondmaal zodat er een moment is dat er kan gepraat worden, dat je weet wat er gebeurt zowel bij de kinderen of partner. Communicatie binnen een relatie is de sleutel tot succes. Maak hiervoor tijd. Koppels die gelukkig zijn met elkaar praten niet alleen, maar luisteren ook naar wat de ander zegt. Ook een goede organisatie is heel belangrijk in een relatie. Er kunnen steeds obstakels opduiken en dan is het ook goed te weten om tot oplossingen te komen. Vooral belangrijk is om je agenda’s op elkaar af te stemmen. Plan ook een avond per week in dat je samen iets kunt ondernemen zonder de kinderen, quality-time dit moet want voor je het weet heb je geen tijd meer voor elkaar.

Kathleen Callewaert heet nog wel meer tips in huis, zoals verrassingsmomenten inbouwen, humor als hefboom, duidelijke afspraken maken en elkaar de nodige vrijheid gunnen. Ons advies: wie het schoentje past, trek het maar aan. (KC)