Mens sana in corpore sano. Een gezonde geest in een gezond lichaam.  De Brugse start-up Runcoach heeft er zijn grote doel van gemaakt. Straks pakt het uit met het initiatief “Trailrunning Managers“. Dit is een exclusief sportief netwerk, waar leidinggevenden een opleiding krijgen van deels managementtopics en deels fysieke trainingen. Het einddoel is de ultieme proef: het lopen of wandelen van de “Carros de Foc“, een bergtocht van 55km in twee dagen. Sinds de lancering van het event, hebben zich al heel wat sportieve managers -de meeste uit West-Vlaanderen- ingeschreven. Op 11 februari gaat de kick-off meeting door van dit pilootproject. Volgens initiatiefnemer Dominiek De Meulemeester kunnen er nog heel wat deelnemers bij. Het event gaat door op 3 en 4 juli van dit jaar.

De Brugse start-up Runcoach helpt bedrijven bij het implementeren van een hip en aantrekkelijk gezondheidsbeleid op de werkvloer. “Daarbij steunen we onze werking steeds op drie pijlers: voldoende beweging en sport, gezonde voeding en mentale veerkracht”, aldus De Meulemeester. “We organiseren een project op maat van ieders bedrijf en noden, met trainingen, workshops en inspirerende lezingen. Ook personal coaching behoort tot de mogelijkheden. We hebben ook particuliere klanten, die we begeleiden om hun sportieve of gezonde doelen te bereiken.”

Trailrunning Managers is een pilootproject, met als einddoel een netwerk van sportieve ondernemers en managers uit te bouwen. De leden van het netwerk kunnen jaarlijks kiezen uit een gevarieerd aanbod van sportieve uitdagingen. Dit jaar is dat het lopen of wandelen van de Carros de Foc, een spectaculaire weg dwars door het mooiste stuk van de Pyreneeën. “De training gebeurt via individuele coaching en op maat van ieders agenda en we koppelen aan de bijeenkomsten steeds boeiende sprekers, zoals Dixie Dansercoer (Poolreiziger en expeditieleider), Sandra Bekkari (auteur van de boeken Nooit meer diëten) en Marc De Keyser en Fritz Buyl van Weather for Expeditions”, aldus Dominiek De Meulemeester. “Het sportieve doel in team gebruiken we als metafoor voor een cursus leidinggeven door topcoach Geert Byttebier”. Alle sprekers zijn West-Vlaamse ondernemers, met inbegrip van kustjongen Dixie Dansercoer.