In principe volgend jaar worden de werken opgestart aan de veelbesproken Oosterweel, de nieuw te bouwen ring rond Antwerpen. De West-Vlaamse bouwbedrijven Stadsbader (Harelbeke) en Artes Group (Zeebrugge) mogen ronkende contracten op zak steken. 

Drie Belgische bedrijven (Stadsbader, Artes en Cit Blaton) en één Nederlandse speler (Mobilis)  sloegen de handen in elkaar om in een consortium mee te dingen en offertes in te dienen voor de Oosterweel-werken. Het eerste contract met een waarde van 386 miljoen euro werd nu definitief toegewezen aan dit klavertje vier dat zich verenigde in de ad hoc vennootschap Rinkoniên. De eerste fase heeft betrekking op de Linkeroever, zeg maar het naar links afzwaaiende tracé net voor de Kennedytunnel.

Bij wegenbouwer Stadsbader wordt enthousiast gereageerd op de toewijzing. Binnen het consortium krijgt Stadsbader zowat de helft van de taart toegewezen. Het Antwerpse order heeft meteen impact op de omzet en op de tewerkstelling. Honderd nieuwe jobs worden in het vooruitzicht gesteld. De grote uitdaging zal er in bestaan voldoende bouwvakkers te vinden voor de job maar Stadsbader heeft al voldoende zijn grote flexibiliteit en dynamiek bewezen in de sector. Bij het Harelbeekse familiebedrijf, goed voor een 300 miljoen euro omzet, werken in de huidige configuratie zowat duizend mensen.

Het hoog aangeschreven Bouwbedrijf Artes Group is ook aan het feest en wel met twee van zijn filialen: één in West-Vlaanderen (Artes Depret) en één in Oost-Vlaanderen (Artes Roegiers).