Stadsbader is een grote naam in de bouwwereld, een firma met uitstraling. Om zijn sowieso al stevig imago nog wat meer te accentueren, wordt komend weekend een kwart triatlon in eigen beheer georganiseerd. Het is de tweede maal dat dit sportief event doorgaat. Stadsbader wil zich tonen als een fris, jong en ook sportief bedrijf dat ook de waarden van doorzettingsvermogen en fairplay hoog in het vaandel draagt.

De Stadsbader triatlon wordt niet alleen georganiseerd om het eigen personeel te plezieren. Ook derden, leveranciers of klanten werden uitgenodigd om het event langs het kanaal mee te maken. CEO Dominique Valcke toont het goede voorbeeld en toont zich van zijn meest sportieve kant. Zaterdag zal hij terug te vinden zijn in het kanaal Kortrijk-Bossuit, als deelnemer aan één van de proeven. De deelnemers kunnen individueel inschrijven of in ploegverband. Een kwart triatlon is geen sinecure: een kilometer zwemmen, 45 kilometer fietsen en nog eventjes tien kilometer lopen. “Om en bij de 220 mensen hebben zich al ingeschreven”, aldus Dominique Valcke. “Zeventig procent uit eigen huis maar ook dertig procent externe deelnemers.”

Stadsbader wil zich met dit mooie initiatief ook profileren als aantrekkelijk werkgever. Bij het Harelbeekse bouwbedrijf, dat een lijst vol mooie referenties kan voorleggen, kunnen arbeiders steeds terecht voor een job.