thK9V70XT7

Het succesrijke startersplatform Start it@kbc heeft nu ook een officieel kantoor geopend in Kortrijk. Start it@kbc zal kantoor houden in de gebouwen van Designregio Kortrijk, langs de Leie en op het zogenaamde Buda eiland. Designregio Kortrijk verhuist zelf naar het vroegere Broelmuseum, honderd meter verderop. De Kortrijkse burgemeester Vincent Van Quickenborne, die aast op meer starters, kon bij de officiële opening van Start it@kbc (woensdagavond) niet anders dan een gelukkig man zijn.

Start it@kbc is een soort van early stage incubator die starters mee op weg helpt door het soms onduidelijke landschap van ondernemen. Daarbij kan aandacht en begeleiding gaan naar het  ontluikende businessplan maar wordt ook het financiële luik niet uit het oog verloren. Start it @kbc doet niet zelf aan funding maar zoekt instanties die mee willen stappen in het verhaal en helpt het faciliteren. Het eerste doel is het bouwen aan een community van start-ups, experten, bedrijven en mentoren die elkaar belangeloos verder helpen en versterken.

Start it @kbc verovert in alle stilte Vlaanderen en Brussel, en gaf inmiddels al tientallen innovatieve starters het nodige duwtje in de rug. Het platform heeft al kantoren in diverse grote en middelgrote steden. In Kortrijk zouden een dertigtal starters aan de Broelkaai 1 een dak boven het hoofd moeten krijgen in een inspirerende omgeving. (KC).