Start-up Aperi richt zich op de zorgsector

Het Torhoutse bedrijf Fonitel richt met Aperi een spin-off op die zich uitsluitend zal toeleggen op de zorgsector. Het initiatief komt er met een heel specifiek doel: de communicatie helpen verbeteren bij zorginstellingen en bij de thuiszorg. In de komenden jaren en zelfs decennia zal de behoefte toenemen om ouderen op een meer aangepaste manier te verzorgen. Aperi wil daarop inspelen.

De start-up wil een digitaal communicatieplatform bieden dat het klassieke oproepsysteem in zorginstellingen vervangt en verbetert. Concreet zou de senior over een touch screen beschikken, waarop hij of zij informatie kan opvragen, de radio kan bedienen of zorg kan aanvragen. Het systeem wordt als het ware zijn of haar persoonlijke zorgassistent. De zorgverlener kan het dossier inkijken en bewerken.Voor de familie thuis is het ook een bron van informatie. Deze tool zou volgens de initiatiefnemers moeten zorgen voor een frissere en ook meer efficiënte communicatie tussen senioren, zorgverleners en ook, niet te vergeten, familie. Ook in de thuiszorg kan het een grote hulp zijn.

Aperi is een project van Fonitel, het telecombedrijf van de familie Vancouillie. Ief Vancouillie leidt de zaak. Fonitel is al ruim dertig jaar actief, en dit vanuit de thuisbasis Torhout.SONY DSC

Het nieuwe communicatieplatform voor de derde leeftijd wordt deze week officieel en in primeur voorgesteld op de vakbeurs Expo60+ in Mechelen. (KC)