Gunther Ghysels kiest voor originele start-up “Laat je rijden”

starter GuntherKortrijkzaan Gunther Ghysels (23) profileert zich erg origineel als starter. Eerder stond hij al mee aan de wieg van twee startende bedrijven. Nu pakt hij uit met een eigen start-up : Get Driven, ofte vrij vertaald “Laat je rijden”. De jonge kmo kan alvast pronken met een bijzonder origineel concept. Via Get Driven worden studenten ingezet als privé chauffeur voor allerhande doeleinden. “Wij leveren dus de chauffeur, die altijd met de wagen van de klant rijdt,” aldus Ghysels. “Het lijkt een moeilijke combinatie, een student die uitmuntende rijkwaliteiten moet hebben en een hoge verantwoordelijkheid draagt. Maar sinds onze start (midden mei 2015) hebben we een bestand uitgebouwd van ruim 120 klanten en stellen we op dit moment een dertigtal student-chauffeurs te werk. We plannen en verwachten tegen onze eerste verjaardag dicht tegen de kaap van de vijftig chauffeurs aan te leunen.”

Daarbij wordt gemikt op drie verschillenden soorten activiteiten: bedrijfsritten voor zakenmensen, ritten met betrekking tot amusement en tot slot evenementen. De bedrijfsritten zijn vooral bedoeld voor zakenmensen die veel verplaatsingen moeten maken voor professionele doeleinden. De klant kan achteraan rustig werken terwijl een chauffeur de klant naar de verschillende bestemmingen voert. Mensen met een ingetrokken rijbewijs of mensen die medisch gezien voor een bepaalde periode niet mogen rijden horen ook tot de doelgroep. De ritten met betrekking tot amusement bieden een oplossing tegen de alcohol controles. “Onze klanten willen op restaurant of naar een receptie/feest/event gaan in het comfort van hun eigen wagen zonder zich zorgen te maken om een glas meer of minder te drinken,” zegt Ghysels. “Ze worden voor de deur afgezet en worden opnieuw voor de deur opgehaald wanneer ze wensen te vertrekken.” De evenementen hebben vooral betrekking tot thuisbreng diensten of shuttle diensten. “Een event kan een team van chauffeurs reserveren die de klanten na afloop met hun eigen wagen naar huis rijden of we verzorgen shuttlediensten om mensen van de parking naar de ingang te brengen,” aldus Ghysels.

Get Driven besteedt enorm veel tijd aan het rekruteren van chauffeurs. Ervaring met luxe wagens is een must wat duidelijk blijkt na de rijtesten die de chauffeurs afleggen vooraleer gerekruteerd te worden. “Door met studenten te werken hebben we lage loonkosten, waardoor we verrassend lage prijzen kunnen hanteren en bijgevolg een volledig nieuwe markt creëren,” zegt de initiatiefnemer die al een referentielijst met grote namen kan voorleggen. (KC)