In hartje Kortrijk, Rijselsestraat, opent Emelie Deloddere deze week een nieuwe zaak: The Fit Inn. Zoals de naam al een beetje laat vermoeden gaat het om een sport- en afslankcentrum. De belangrijkste peilers zijn electro fitness, voedingsadvies en figuurcorrectie onder professionele begeleiding.

De jonge starter noemt haar bedrijf een centrum voor het lichaam. Wie geen zin, tijd of energie over heeft om uren te zwoegen in de fitness, kan in The Fit Inn terecht en toch sportief aan de slag zijn. Idem dito voor mensen die onzeker zijn over hun gewicht, net bevallen zijn of last hebben van rug- en gewrichtspijnen. Er wordt ook advies verzorgd over een gezondere levensstijl of over efficiënter bewegen, met inbegrip van afslankingsmethodes of gezondere eetgewoontes. Kortom Emelie Deloddere zet de focus op beweging en voeding. Tijdverslindend allemaal? Niet echt. Of wat dacht je van twee maal twintig minuten training per week. Soms sta je bij de beenhouwer of de bakker al zo lang aan te schuiven zonder aan je gezondheid te werken.

Emelie Deloddere is sinds 2015 erkend als diëtiste en personal trainer. Ze volgde daarvoor opleidingen als bachelor voedings- en dieetkunde, fitness instructeur B en sportverzorger.