De Harelbeekse kmo en start-up Billonline van serial entrepreneur Xavier Dekeyster heeft er zijn eerste jaar opzitten en kijkt tevreden terug. Voor het tweede boekjaar worden een aantal nieuwigheden in het vooruitzicht gesteld. Billonline biedt sinds eind 2015 een eenvoudig facturatie- en CRM-systeem. “Het startjaar (2016) bracht ons veel wijsheid en feedback van klanten, daar spelen we nu volledig op in”, aldus Xavier Dekeyster.

De nieuwigheden zijn meervoudig. Zoals: de uitbreiding van het CRM-systeem op alle markten, de komst van een gratis versie van het systeem (om zo die vervelende Excel-bestanden uit de wereld te helpen en startende ondernemers een duwtje in de rug te geven) en een pakket dat volledig op maat van de onderneming kan uitgeschreven worden. Nieuw is ook de samenwerking met voortverkopers zoals accountants, IT-bedrijven of administratief bedienden die het product verder verdelen en zo hun klanten meerwaarde kunnen bieden.

Xavier Dekeyster is overtuigd dat een facturatie platform onmisbaar wordt in 2017 en wil daar met Billonline meer dan ooit op inspelen? Zegt Xavier Dekeyster: “Digitalisering blijft hot. Overschrijvingen via de smartphone of shoppen op bol.com, iedereen doet mee. De kat uit de boom kijken is als onderneming dodelijk. Mee op de trein op springen is de boodschap. Een factuur, verzonden via een online platform, wordt gemiddeld vijf dagen eerder betaald dan een factuur die via de (traditionele) post verzonden wordt. Dit zorgt niet alleen voor extra tijd, maar ook voor extra krediet. Finaal wordt dit jaar ook een belangrijk jaar want de overheid maakt -e-invoicing verplicht in 2017. Alles moet dus via online facturatie gebeuren. Billonline wil volledig mee zijn met alle nieuwe reglementeringen.” Billonline is een onderdeel van DX-Solutions.