Sommigen zoeken een zaak op te starten in eigen land, anderen lonken naar het exotische buitenland. De vrij gedreven en al even getalenteerde Isabelle Delfosse heeft het begrepen op Nicaragua. Ze woont en werkt er al bijna vijf jaar. Rond deze tijd opent ze in Nicaragua een B&B ‘in eigen beheer’ pal op het strand en op circa honderd kilometer van de grens met Costa Rica.

De keuze voor de locatie is niet toevallig. Al enkele jaren komt ze er aan de bak als alom gerespecteerde instructrice in een lokale en bijzonder populaire surfschool. Dat blijft ze ook doen, maar het bloed stroomt ook waar het niet gaan kan. Diep in haar schuilt een echte entrepreneur spirit, iets wat ze ongetwijfeld mee gekregen heeft van thuis uit. De familie Delfosse is gepokt en gemazeld in de West-Vlaamse textielwereld. Isabelle is de dochter van het echtpaar Jacques en Michèle Delfosse-Roose (DTO Fashion uit Kortrijk). DTO belevert grote retailers van modieuze kledij.

De nieuwe en aardig ingerichte B&B in Nicaragua luistert naar de naam Sirena Surf House en is gesitueerd ter hoogte van Las Salinas de Nagualapa. Als kind droomde Isabelle (bijnaam ‘Bella’) Delfosse niet alleen van zelfstandig ondernemerschap, maar ook van een eigen huis ‘ergens op een strand’. Beide dromen zijn nu in vervulling gegaan.