KORTRIJK – Kortrijk is een nieuwe en unieke kunstgalerij rijker in het commerciële hart van de stad. Initiatiefnemer is David Vandekerckhove. De zaak zal worden gerund door de jonge enthousiaste kunstenares Clara Fanise, tevens partner van David Vandekerckhove. De galerij wil een breed publiek kennis laten maken met de werken van beloftevolle artiesten. 

De nieuwe galerij gaat van start onder de noemer ‘Kunst in Kortrijk’. Bedoeling is de collectie regelmatig te wisselen, zodat het altijd de moeite loont om opnieuw langs te komen en nieuwe pareltjes te ontdekken. De zaakvoerders beloven unieke stukken te verkopen aan heel redelijke prijzen. De eerste expo bij Kunst in Kortrijk is ‘Steden‘ door Clara Fanise uit Harelbeke. “Na expo’s in Parijs en Brussel zijn we heel blij haar prachtig werk in Kortrijk te mogen voorstellen”, aldus David Vandekerckhove. “De artistieke wereld van Clara Fanise is warm, kleurrijk en tastbaar. Haar realistische tekeningen verkennen de figuratieve voorstelling in de kunst, zijn grensverleggend en creëren verrassing en verbazing.”

Vanaf juli volgt de expo ‘Abstractscapes’ door Marion Sagon uit Amsterdam. Deze expo brengt geometrische, organische abstracte landschappen met een digitaal aspect. De composities zijn gemaakt van landschappen uit Google en stukjes architectuur. Later in de zomer komen Vlaamse kunstenaars aan bod met onder meer Ruth De Jaeger uit Gent en Lies Vanloocke uit Meulebeke.