LO-RENINGE – De jonge West-Vlaming Laurent Destrooper heeft de start-up Aktif opgericht. Aktif helpt ambitieuze mensen beter presteren door het ontwikkelen van natuurlijk energierijke producten. In het aanbod onder meer een collectie van natuurlijk hoog antioxidantvolle koffiebonen. Laurent Destrooper is de achterkleinzoon van Jules Destrooper.

Of de koffiebonen van Laurent Destrooper op termijn evenveel succes zullen hebben als de koekjes van Jules Destrooper valt nog af te wachten, maar de jonge ondernemer pakt in elk geval ook uit met een hoogst origineel product. Een product dat alvast bij de koekjes van zijn overgrootvader past. “Wat velen niet weten is dat koffie de grootste bron van dagelijkse antioxidanten is”, aldus Destrooper. “Om maximaal te genieten van die natuurlijke ingrediënten liet Aktif een onafhankelijk labo 183 analyses uitvoeren. Het resultaat? De ontdekking van twee koffiesoorten die 15 tot 35 procent meer antioxidanten bevatten dan gemiddeld.”

Het zijn deze twee superbonen die Aktif met trots lanceert als Belgische wereldprimeur. Laurent Destrooper zelf heeft het over de allereerste collectie van natuurlijk hoog antioxidantvolle koffiebonen. Ze zijn niet alleen bijzonder lekker en antioxidantvol, maar ook zacht gebrand door de West-Vlaamse koffiebranderij Koffie ‘t Molentje. De nieuwe collectie superbonen wordt aangeboden in twee smaken: Ethiopië Sidamo Plus en Colombia Gourmet Special. De bonen zijn gemakkelijk online te bestellen op Aktif.eu. Tien procent van de opbrengsten wordt ook gereserveerd voor  goede doelen.

Het belang van gezonde voeding is een universeel thema en de jonge starter wil er op zijn manier een steentje toe bijdragen.