Starter in de kijker: Little Ball Village

fuchsJe zal maar, zoals Waregemnaar Roger Fuchs, gepassioneerd zijn door mensen en sport. Maar wel met een eigen visie: sport promoten in zijn puurste vorm en starten bij de jeugd. Dat is exact wat Fuchs (in blauwe uitrusting op de foto) drie jaar terug voor ogen had met de oprichting van zijn Little Ball Village: Vlaamse kleuters begeesteren voor diverse sporten, maar op een vrijblijvende manier. Inmiddels heeft Little Ball Village via 22 plaatsen in West- en Oost-Vlaanderen zijn anker uitgeworpen en met succes. Roger Fuchs zelf bleef als stichter nog langs de lijn toekijken en superviseren maar hij acht de tijd nu rijp om zelf zijn schouders te zetten onder het hele initiatief. Hij laat zijn job bij SD Worx voor wat het is, en smijt zich op het zelfstandig ondernemerschap, en dat samen met zijn vennoten van het eerste uur Pieter Claerhout en Jelle Latruwe.

Little Ball Village heeft nu al 2.500 kleuters begeesterd. “Op drie jaar tijd inspireren we jaarlijks meer dan 2500 kleuters,” aldus Fuchs. “De ambities voor 2017 liggen op 4000 en voor 2018 op 6000 actieve kleuters in Vlaanderen. Geef me nog vijf jaar en dat moeten er 50. 000 zijn over heel Vlaanderen. Onze drijfveer? Sport promoten bij de allerkleinsten als een spel zonder enige competitieve druk. Als ze dan al wat ouder zijn, kunnen ze dan meer gemotiveerd hun keuze maken voor de ene of de andere sport, en de ene of de andere sportclub.”

Little Ball Village timmert al drie jaar aan de weg en organiseert tijdens de vakantieperiodes sportkampen specifiek voor kleuters van 3 tot 6 jaar. Hierbij wordt ook beroep gedaan op gediplomeerde kleuterjuffen. Roger Fuchs is 37 jaar en heeft het over een vrij bewuste stap in zijn loopbaan. “SD Worx is een fantastisch bedrijf om voor te werken,” zegt hij. “Het is een organisatie die medewerkers ruimte geeft voor zelfontwikkeling. Een bedrijf waar je je talenten kan omzetten in realisaties die zowel het individu als het bedrijf ten goede komen. Maar sport staat nu eenmaal bovenaan mijn bucket list waardoor ik mijn mooie functie en toekomstmogelijkheden opgeef om het pad als ondernemer te bewandelen. Ik verlaat in zekere zin de gouden kooi maar ik heb er dus het volste vertrouwen in dat de passie het wel haalt van de jobtitels. Al 15 jaar combineer ik mijn full-time job met functies in de sport. Jeugdtrainer, bestuurder, jeugdcoördinator, vrijwilliger en adviseur. Er zijn maar weinig zaken die ik nog niet gedaan heb. Telkens opnieuw voel je die verbondenheid die ontstaat tussen mensen in de sport. Ik ga er met volle goesting en met volle ambitie ook tegenaan.” (KC)