ROESELARE – Het Belgische chocoladelandschap mag dan al druk bezet en grotendeels gesatureerd zijn, er is toch altijd een mogelijkheid om zich op de een of andere manier te onderscheiden van de rest van het deelnemersveld. Al moet daarvoor misschien wel West-Vlaams ondernemersbloed door de aderen stromen. Lieve Vandamme, chief of chocolate, wil alvast boven het korenveld uitkomen met haar start-up Liv’ in Choc.

Lieve Vandamme, het gezicht achter Liv’ in Choc, zocht tijdens haar opleiding ambachtelijk chocoladebewerker een unieke invalshoek voor haar eindproef. Ze ging op zoek naar een product voor een heel specifiek publiek. Daarom maakte ze heerlijke vegan chocolade producten die helemaal geen melkbestanddelen bevatten. Lieve slaagde met glans in deze uitdaging.

“Mijn grote doel is het vertalen van de klassieke Belgische chocolaterie naar zijn vegan versie, maar het eindresultaat moet minstens even lekker zijn.” Dat zegt Lieve Vandamme. Ze gebruikt enkel plantaardige ingrediënten. “Omdat deze niet op dezelfde manier reageren als de traditionele componenten (boter, room,…) betekent het dat ik mijn recepten vanaf nul ontwikkel en verfijn”, aldus Vandamme. “Dit resulteert in een uniek en innovatief  productgamma, dat geproefd en goedgekeurd is door een uitgebreide groep testers, waaronder een paar gevestigde chocolatiers. Het tafereel dat ik voor ogen heb is een gezellig familiefeest, met koffie, een goed glas wijn en ….  een doos Liv’ in Choc truffels, waar iedereen kan van genieten: de traditionele oma, de lactose-intolerante tante, de vegan tiener, kortom het hele gezelschap kan zich samen zonder zorgen laten verwennen.”