Starter in de kijker: Oats & Heremiet

oats-hSinds begin oktober is Kortrijk een innovatieve starterszaak rijker. Twee jonge dames zetten de stap naar zelfstandig ondernemerschap met een nieuw, innovatief eet- en winkel concept (Oats & Heremiet) in de schaduw van het winkelcentrum K in Kortrijk (Sint-Janslaan). Oats staat garant voor gezonde snacks, ontbijt of lunch op basis van havermout in een handig take-away formule. Heremiet presenteert zorgvuldig geselecteerde tweedehandskledij, aangevuld met handgemaakte stukken van lokale ontwerpers. Een gedurfde combinatie maar een die zeker heel wat mensen moet kunnen aanspreken.

Oats & Heremiet is het geesteskindje van twee jonge, West-Vlaamse onderneemsters: Stéphanie Dupont en Chloé Vanderheyden. Voor Stéphanie Dupont is het de verderzetting van haar gelijknamige concept die zich voorheen in koffiezaak Fanny’s bevond. Chloé volgt haar niet te blussen passie voor lekkere voeding die tegelijk erg gezond is.  We willen een echte hotspot creëren die mensen warm maakt voor een bewuste levensstijl op elke mogelijke manier”, aldus de twee enthousiaste dames.

Het ideaal gelegen pand biedt naast de hoofdactiviteit ook plaats voor evenementen of workshops. De ruimte kan zelfs gehuurd worden door derden die even met een eigen concept willen uitpakken. De twee jonge starters zitten naar eigen zeggen ook zelf nog boordevol ideeën. De hele maand oktober laten ze hun nieuwe boorling proefdraaien. De eerste reacties zijn veelbelovend. Op 19 november volgt dan een groot en officieel openingsfeest. Zoals het een hippe zaak betaamt, is alles te volgen op elk denkbaar sociaal netwerk. (KC)