BRUGGE – Het bloed stroomt waar het niet gaan kan. Julie Deraeve, dochter van de wel bekende Roeselaarse ondernemer Mik Deraeve, gooide zich met volle ijver en veel ambities op een eigen zaak in de textielwereld.

“Net als mijn vader studeerde ik aan de Hotelschool Ter Duinen Koksijde, waar ik de volledige school doorliep en uiteindelijk afstudeerde als sommelier”, vertelt Julie Deraeve. “Al op jongere leeftijd moest ik bij mijn vader gedurende de verlofperiodes helpen in de veiligheidsartikelen. Door mijn opleiding in de hotelschool en mijn wijnkennis richtte ik al snel mijn eigen bedrijf op: IVB, gespecialiseerd in de aankoop en verkoop van Franse wijnen. Ik startte dit bedrijf onder meer op om de verkoop van het wijndomein Château Castigno van mijn nonkel Marc Verstraete te promoten. Door in contact te komen met diverse horecazaken was er duidelijk een vraag naar modieuze horecakledij en gepersonaliseerde textiel. Toen kreeg ik te horen van mijn vader dat er een textielbedrijf te koop stond te Brugge, met name het gerenommeerde textiel bedrijf Zwartjes ( Swantex Textiles), opgericht in 1875 door het echtpaar Zwartjes. In 2015 kreeg ik de kans dit bedrijf over te nemen.”

Swantex Textiles is vooral gespecialiseerd in eigen confectie/productie werkkledij, gepersonaliseerde horecakledij, uniformkledij, badlinnen en kledij voor wellness en schoonheidsinstituten, alsook voor grootkeukens, medische diensten of technische scholen. Het bedrijf heeft een eigen borduuratelier, en biedt tal van  mogelijkheden om diverse kledingstukken te bedrukken (bedrijfslogo, personalisering). “Swantex is volledig complementair aan en een toegevoegde waarde voor de activiteit van mijn broer ( Cerva-Midex in Roeselare) waardoor er veel synergie ontstaat”, aldus Julie Deraeve. “Swantex realiseerde op nog geen drie jaar tijd een omzet van om en bij de 700.000 euro. Ik ben ervan overtuigd dat er nog enorm groeipotentieel is in de markt, waarop we dagelijks kunnen inspelen, temeer daar die markt behoefte heeft aan kledij die moet voldoen aan de Europese CE-normeringen.”