BEERNEM – Fruitsap maar dan anders bekeken en anders gebracht. Dat is het verhaal van JusRé en starter Valérie Lemahieu. De West-Vlaamse gaf haar job als manager bij Unilin op om zich volop toe te leggen op het uitbouwen van haar sapjeslabel. Het begon als een passie die ze met vrienden en familie deelde, maar groeide al snel uit tot iets groters. JusRé brengt negen koudgeperste sapjes vol vitamines en smaak. 

Omdat de vraag naar gezonde voeding blijft stijgen, besloot Valérie Lemahieu om ook zelf professioneel op de trein te springen. De fruitsappen van JusRé zijn voor de volle honderd procent gebaseerd op vers fruit en verse groenten. De sapjes bevatten door hun vernieuwende productieproces, waar geen warmte aan te pas komt, bomvol vitamines, mineralen en enzymen. Oprichtster van de zaak, Valérie Lemahieu, kan naar eigen zeggen de bestellingen amper bijhouden. Ze is goed twee jaar bezig.

Het proces van ‘cold pressing’ bestaat erin dat de groenten en fruit leeggedrukt worden, en het voedzame sap van het vruchtvlees wordt gescheiden. Er komt slechts een beperkte oxidatie aan te pas zodat de maximale voedingswaarde behouden blijft. Bij het persen komt bovendien geen warmte vrij, waardoor alle essentiële elementen (vitamines, mineralen, vitale elementen) behouden blijven. JusRé werkt ook enkel met puur natuur fruit, groenten en kruiden en voegt geen aroma’s, suikers of bewaarmiddelen toe. De houdbaarheid van minimum 21 dagen wordt gegarandeerd door gebruik van hoge druk, waardoor de vitaminen, mineralen en anti-oxidanten bewaard blijven.

JusRé heeft in deze fase negen verschillende smaken in de aanbieding. De sapjes worden verdeeld in delicatessenzaken, ontbijt -en lunchbars en de meer high end slagerij-traiteurs en bakkerijen. Ook particulieren kunnen sapjes in huis halen via de webshop: www.jusre.be. Een flesje kost tussen 3 en 3,25 euro.