BLANKENBERGE – Aan klassieke taxibedrijven op de weg geen gebrek. Maar wat had je gedacht van een taxidienst op het water? Goed idee, dacht gewezen middenstander en gepassioneerd zeeliefhebber Michel De Vos voor wie de leeftijd (58 toen hij zijn zaak startte in 2015) geen belemmering was om er als starter in te vliegen.

In 2015 hield Michel De Vos zijn bedrijf boven de doopvont na een leven lang actief te zijn geweest als middenstander (twee schoenenwinkels). Hij gaf zijn nieuwe bedrijf de naam Water-Taxi mee, een vlag die volledig de lading dekt. De opstapplaatsen bevinden zich ofwel in Zeebrugge ofwel in Blankenberge. Vaarten kunnen vanaf 17 euro per persoon. “We bieden exclusieve boottochten aan op de Noordzee en we zijn ook de eersten om dat te doen op professionele basis”, aldus Michel De Vos. “Het aanbod kan erg sterk variëren: een gewone tocht langs de kust, een rondvaart door de haven van Zeebrugge, een bezoek aan het windmolenpark op de Thorntonbank, een bezoek aan de naburige havens van Cadzand of Breskens, zeehondjes spotten op de Westerschelde of pakweg het vuurwerkfestival van Knokke-Heist bewonderen van op zee. Ook asneerlatingen op zee worden meer en meer gevraagd.”

Incentives voor bedrijven

Michel De Vos kocht bij de opstart van zijn bedrijf twee bijzonder goed uitgeruste boten aan: een op maat gemaakte Seafox 2 van Finse topkwaliteit (een varend salon als het ware met plaats voor 15 personen, bemanning inclusief) en een kleinere Italiaanse Capelli. Een gezamenlijke investering van 500.000 euro. De klantenkring van Water-Taxi bestaat uit particulieren maar ook steeds meer uit bedrijven, die uitpakken met incentives voor klanten, relaties, eigen medewerkers of leveranciers.

Specialleke

Michel De Vos volgde zelf een zware beroepsopleiding en maakt er een erezaak van dat hij enkel met professionele schippers uitvaart. Eind juni pakt Water-Taxi uit met een ‘specialleke’ en zal de taxiboot uitvaren om het Waterfront te bezichtigen (het Waterfront is het grootscheeps opgezette event dat met duizenden boten de zeeslagen tijdens Wereldoorlog I wil herdenken). “Het wordt iets heel bijzonders”, aldus De Vos. “Wie het van op de eerste rij en in uitermate comfortabele omstandigheden wil meemaken, kan bij ons terecht. Wij zorgen die dag zelfs voor aangepaste muziek aan boord. Iets voor snelle beslissers.”