OOSTENDE – De dienstengroep WE Group, nichespeler in de verzekeringssector, is het zestiende bedrijf dat zich dit jaar nieuw kwam vestigen in de Koningin der Badsteden. Onder burgemeester Johan Vande Lanotte wordt expliciet de kaart van het ondernemerschap getrokken.

Door middel van een geoptimaliseerd businessmodel en technologische ontwikkeling maken wij verzekeren makkelijker, goedkoper en eerlijker”, stelt Arvid De Coster.  Zijn bedrijf WeGroup werd door de jury van het project Creatieve Starter van het Economisch Huis geselecteerd als één van de tien projecten die een subsidie van 20.000 euro krijgen.

WeGroup, amper enkele maanden oud, noemt zichzelf de eerste aanbieder van peer-to-peer (P2P) verzekeringsproducten in België. “De gebruikers zijn deel van een gemeenschap om zo het te verzekeren risico met elkaar te delen”, verduidelijkt Arvid De Coster, CEO van het bedrijf. WeGroup biedt via digitale weg schadeverzekeringsproducten  aan zoals brandverzekering, auto-ongevallen- en familiale verzekering. Gebruikers zijn onmiddellijk gedekt na de online onderschrijving. “Schadegevallen worden volledig automatisch en onmiddellijk geregeld en de verzekerde ontvangt binnen de 72 uur zijn vergoeding.”

WeGroup gelooft erin dat voorkomen beter is dan genezen. Daarom worden schadevrije jaren beloond met een directe cashback tot 40 procent van de originele premie. Met de P2P-verzekeringsproducten mikt WeGroup op de zogenaamde digital natives. Dat is de leeftijdsgroep tussen 23 en 35 jaar oud, een groep die net start met het opbouwen van een eigen toekomst en voor het eerst wordt geconfronteerd met verzekeringsproducten. “Deze mensen, die het heft in eigen handen willen nemen, willen producten kopen in plaats van dat ze aan hen verkocht worden”, aldus nog De Coster. “Ze zijn op zoek naar een efficiënte en voordelige oplossing.”

Snelheid troef

Het ‘verstandshuwelijk’ tussen verzekeringstechniek en technologie garandeert een ongeziene snelheid bij het afhandelen van interne en externe processen, zonder een optimale gebruikerservaring uit het oog te verliezen. Verder brengt het ook de meest voordelige tarieven op de markt en zorgt het voor een zeer transparante en eerlijke dienstverlening. WeGroup is een nieuwe speler in een eeuwenoude markt. “Het heeft echter alle troeven in handen om niet enkel het speelveld om te woelen, maar ook het spel zelf te veranderen”, aldus nog de CEO. “We willen ons model nu vanuit Oostende uitrollen over Vlaanderen.”