Starter van de week: Livon brengt nieuwe kindertent op de markt

cambien thibaultcambien thibault 2
Wie dacht dat speeltenten voor kinderen niet meer konden verbeterd worden, moet allicht dringend zijn of haar mening herzien. De Kortrijkse start-up Livon wijst de weg van hoe het nog anders kan. Livon is een small business project opgestart door drie studenten in samenwerking met Howest en Vlajo (Vlaamse Jonge Ondernemingen). De drie oorspronkelijke initiatiefnemers hebben ook al versterking gekregen van vier nieuwkomers. Livon nam alvast een vliegende start en viel nu al enkele keren in de prijzen. De start-up is ook geselecteerd voor de Belgische finale van beste starters.
Livon heeft zijn eerste product inmiddels al op de markt. De kindertent kreeg de naam “de Roomie” mee. De “tipi” is speciaal ontworpen voor kleine ruimtes en tuinen. Door de slimme vorm past de speeltent in letterlijk elke hoek van negentig graden. Ze kan bovendien flexibel aangepast en gebruikt worden, met name staand (twee meter hoog) of liggend. Zelfs volwassenen kunnen er dus in terecht en het kindergeluk helpen opvrolijken. De hippe kleuren en het waterdichte doek geven aan de tent een extra dimensie.
Livon heeft de eerste reeks tenten al uitverkocht en wil in september met een tweede reeks uitpakken. Wie interesse heeft, moet het aanbod in de klassieke winkels kunnen vinden of kan zijn bestelling plaatsen via www.livon.be (KC)