De start-up Steel-It uit Zwevegem is toe aan zijn eerste exportstapjes. Boven de Moerdijk werd een partner gevonden die de West-Vlaamse stalen binnendeuren wil helpen vermarkten, en dat kan een grote stap voorwaarts betekenen.

Het succes van de Steel-it stalen binnendeuren in standaardafmetingen blijft maar stijgen. “We merken op dat het merk STEELIT®  op de Belgische markt alom bekend geraakt en bij de consument al als muziek in de oren klinkt”, luidt het bij de starter. “Dagelijks krijgen wij een tiental contactaanvragen binnen met allerhande vragen van consumenten in verband met onze onze deuren en hun interesse. Het doel was om in eerste instantie voet aan de grond te hebben in België en daar zijn wij tot op vandaag al zéér goed in geslaagd. Maar we hebben nooit onder stoelen of banken gestoken dat wij ook over de grenzen heen grote ambitie hebben.”

Die eerste stap is nu ook gezet. Na enkele onderhandelingsfases de voorbije maanden heeft  Steel-it een belangrijk akkoord afgesloten met Albo Deuren, een vooraanstaand producent van houten deuren op de Nederlandse markt. Het zeer dynamische en sterk groeiend bedrijf is gelegen in Albergen. “CEO  Jos van der Laan en commercieel manager Arie te Riet zijn vol lof over ons product en zijn er rotsvast van overtuigd dat ons aanbod ook in  Nederland  een succes zal worden”, aldus Francis Bedert van Steel-it. “Niet alleen de hoogstaande kwaliteit en de artisanale afwerking van onze deuren was doorslaggevend, maar ook het feit dat wij  continu aan productontwikkeling doen. Finaal zorgde het feit dat we uit voorraad grotere aantallen kunnen leveren, zorgde voor veel vertrouwen.”

De deal werd besloten en met een glas beklonken in de thuisbasis in Zwevegem. Steel-it is het nieuwste ondernemersinitiatief van serial entrepreneur Frank Vandermarliere.