LAUWE – Stefaan Bettens, CEO van het in Lauwe gevestigde bedrijf Jet Import, gaat voortaan door het leven met de titel van Master Marketeer op zak. De uitreiking van deze award ging door op 1 maart op de hoofdzetel van BNP Paribas Fortis in de Koningstraat in Brussel. De Master Marketeer is sinds 1999 een organisatie van de Belgian Association of Marketing (BAM).

Te oordelen naar de grote namen die figureren op de lijst van Master Marketeer, gaat het om een bijzonder prestigieuze prijs. Enkele namen die de titel in het verleden al op zak mochten steken zijn onder meer Patrick De Maeseneire, Sabine Sagaert, Steven Van Belleghem en Georges Van Nevel. De titel van ‘Master Marketeer’ is speciaal bedoeld voor senior marketeers. Het doel is om topmarketeers als kwaliteitsstandaard en ambassadeurs voor het vak voorop te laten gaan. De titel Master Marketeer is een actieve eretitel, geen lifetime achievement award.  De Master Marketeers geven uitstraling aan het marketing vak en hebben zo een voorbeeldfunctie naar jonge marketeers toe.

Stefaan Bettens heeft met zijn Jet Import al een parcours afgelegd om u tegen te zeggen. Jet Import is als premium drankenimporteur de toegangspoort voor heel wat prestigieuze drankmerken, zoals onder meer Red Bull, Heineken, Corona  of Fever-Tree om er maar enkele te noemen. Naast Stefaan Bettens werden nog vier andere marketeers in de hulde betrokken. De criteria om al in de eindselectie opgenomen te worden, zijn bijzonder streng.

Nog dit: Bernard Deryckere, gewezen CEO van Alpro, kreeg een life time achievement award, maar kon zijn prijs niet eigenhandig komen ophalen.