De eerste editie van ‘Made in Live’ West-Vlaanderen nadert met rasse schreden (donderdag 23 november bij Renson, Waregem). Stefaan De Clerck, voorzitter van Proximus staat hoog op de affiche met zijn kijk op de digitale wereld van vandaag en morgen en met zijn persoonlijke visie over het belang van ‘sharing’ in de permanent veranderende bedrijfswereld van vandaag. Wij polsten al eens naar enkele standpunten. 

-Wat trok je destijds zo aan in de politiek?

-Stefaan De Clerck: Ik heb het thuis altijd gezien, want mijn vader Albert de Clerck was een politicus in hart en nieren. Ik heb dat op school altijd beleefd: zich willen engageren, wie trekt het zich aan? Die sociale ingesteldheid en die maatschappelijke belangstelling zijn me altijd blijven begeesteren, zowel tijdens mijn studies rechten, als later als advocaat. Als burger vind ik het noodzakelijk verantwoordelijkheid op te nemen. Ik heb dat nooit anders geweten en ook nooit anders gewild. Politiek is boeiend en is noodzakelijk.

-Welke persoonlijke eigenschap komt u in dit vak goed van pas?

-Stefaan De Clerck: Ik heb in mijn jeugd veel basketbal gespeeld, en op hoog niveau (Beker van België gewonnen met Kortrijk). In de politiek kan je alle eigenschappen van een goede basketter goed gebruiken: een stevige rug, ellebogen, knieën, pols. Ik was destijds spelverdeler. Ook in de politiek voelde ik me goed in die rol.

-Vandaag bent u naast politiek (stad Kortrijk) vooral actief als voorzitter van Proximus. Wat motiveert je daar?

-Stefaan De Clerck: Ik ben geboeid door alles wat er vandaag beweegt. Ook in de ITC-wereld, en dus ook bij Proximus is alles continu voorwerp van transformatie.

-Wat is uw visie op leiderschap?

-Stefaan De Clerck: Een leider is iemand die het hoofd vooruit, de voeten op de grond en de handen achteruit voelend, toch nog vooruit gaat.

-Wat staat er bovenaan je ultieme bucketlist?

-Stefaan De Clerck: Geef me maar een schildersezel.

-Welke goede raad heb je voor twintigers?

-Stefaan de Clerck: Voortdoen, en bij voorkeur samen met anderen.

-Wat is volgens jou het grootste misverstand over ondernemers?

-Stefaan De Clerck: Dat ze allemaal met een Oldtimer rijden.

Info: Inschrijven voor ‘Made in Live’ (donderdag 23 november bij Renson in Waregem) kan nog via de website van Made in West-Vlaanderen.

‘Made in Live’  is een uniek en inspirerend congres met tips & tricks van topondernemers uit de regio, een heerlijke walking dinner met streekproducten, en een netwerkavond met ontelbare businesscontacten. Deelnemers kunnen ook voor een ‘one-on-one’ gaan met de diverse sprekers.  Zo kunnen ze hen vragen stellen of dieper op één bepaald thema ingaan.