Smappee, het Kortrijkse cleantech bedrijf dat al verschillende prijzen won met zijn slimme energiemonitors, lanceerde zopas zijn nieuwste sterproduct: Smappee Plus. Smappee Plus is een aanzienlijke innovatie: het is de meest geavanceerde energiemonitor op de markt en heeft alles in huis om uit te groeien tot een centrale hub voor de slimme woning van de toekomst. De nieuwe Smappee Plus verbindt alle elektrische apparaten, energie-installaties en complexe voorzieningen zoals warmtepompen, zonnepanelen en elektrische voertuigen. Via de Smappee app krijgt de consument op elk moment een gedetailleerd overzicht krijgt van de hoeveelheid geproduceerde elektriciteit en het verbruik per apparaat.

De Smappee Plus is volgens CEO Stefaan Grosjean dé manier om te besparen op verborgen energiekosten, en de complete flow van elektriciteit in huis (zonnepanelen, batterijen, warmtepompen, allerhande apparaten) in kaart te brengen. Bovendien kunnen door de integratie van Smappee met verschillende Internet of Things-platformen (Amazon Echo, IFTTT, Stringify) alle apparaten in huis verbonden worden en kunnen deze elkaar aansturen via triggers. In combinatie met de Smappee Comfort Plugs kunnen apparaten ook vanop afstand (via smartphone, tablet of met de stem) aan-en uitgeschakeld worden. “Door dit alles zetten Smappee Plus-gebruikers de stap naar een echt smart home dat zelfs los van het energiedistributienet kan functioneren (“off the grid”)”, aldus Grosjean.

Grosjean denkt ook aan andere toepassingsmogelijkheden: “Elektrische auto’s voor professioneel gebruik zitten in de lift”, aldus de CEO. “Deze moeten uiteraard ook thuis opgeladen kunnen worden. Met Smappee Plus kunnen zelfstandigen perfect meten hoeveel hun elektrische auto verbruikt voor hun werk en kan de BTW-aangifte correct afgehandeld worden. Ook interessant is het in real time monitoren van een warmtepomp.”