Strass naar Knokke

Eefje stoffen 1Het kinderkledingmerk Strass kiest voor Knokke (Lippenslaan) als locatie voor een tweede eigen winkel. Volgens gedelegeerd bestuurder Eefje Nys sluit de locatie perfect aan bij de degelijkheid en kwaliteit waar het merk voor staat.

Eefje Nys uit Geel nam het bekende merk over van Simone De Ronde en Rudi Verborgstadt, die er 23 jaar geleden mee van start gingen. Nys leidde tot vorig jaar de bouwbedrijven Nys-Driesen en Architon in Dessel, maar verkocht die aan de Groep Van Roey (Rijkevorsel). “Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging”, vertelt ze. Van de bouwwereld naar de modesector, het lijkt een grote stap. “Mode heeft mij altijd geïnteresseerd”, verklaart Eefje Nys haar merkwaardige switch. “Daarnaast was ik op zoek naar een kleiner bedrijf dat ik kon overnemen en waar ik groeipotentieel in zag. Het feit dat de vorige eigenaars me nog enkele jaren met raad en daad zullen bijstaan, is alvast een geruststelling.”

Bij Strass, dat voorlopig nog focust op meisjeskledij, werkt een tiental mensen en de kleding is verkrijgbaar in een honderdtal multibrandwinkels in Vlaanderen en Wallonië, de eigen winkel in Antwerpen en via de online webshop. De kantoren zijn gevestigd in Deurne. Het merk staat bekend om zijn kwaliteit. Het ontwerp van de Strass-collecties gebeurt in België, en de productie van de kleding blijft binnen Europa. (KC)