Strategica NV uit Aalter bestaat zo’n anderhalf jaar. Het zou best kunnen dat deze strategisch financieel adviseur in familievermogen u als ondernemer of bedrijfsleider niet meteen iets zegt. Maar daar komt nu verandering in. Voortaan zult u Strategica geregeld zien opduiken in ‘Made in West-Vlaanderen’. Deze dienstverlener is zopas een structureel partnership aangegaan met uw favoriete regionale nieuwsplatform.

“60% van ons cliënteel zijn ondernemers/bedrijfsleiders van kmo’s”, zegt Tibald Rasschaert, medevennoot Strategica, die samen met Koen Dullaers en Guy Brackenier op 23 juni 2016 Strategica NV oprichtte.

Atypisch financieel adviseur met kennis van zaken

Persoonlijke financiële planning is voor bedrijfsleiders en zelfstandig ondernemers geen overbodige luxe. Het komt erop aan dat zij hun persoonlijke doelstellingen op het gewenste ogenblik kunnen waarmaken: bv. zich beschermen bij een overlijden op het gebied van vermogen en erfbelasting, de kinderen een duwtje in de rug geven bij het verlaten van het ouderlijke huis, het waarborgen van de levensstandaard als ze gepensioneerd zijn, om er maar enkele te noemen.
Het dynamisch 26-koppig Strategica-team brengt samengeteld meer dan 300 jaar expertise aan. Allen hebben ze een universitaire achtergrond, meestal juridisch of financieel, en gemiddeld 15 jaar ervaring in een specialisatie zoals successie, fiscaliteit, pensioenopvolging, enz.
Strategica is binnen de sector van vermogenbeheer, waar een enorme vergrijzing optreedt, atypisch in die zin dat het met zijn medewerkers de gemiddelde leeftijd in de sector sterk naar beneden haalt.
Strategica adviseurs maken met kennis van zaken een grondige analyse van zelfstandig ondernemers en bedrijfsleiders hun inkomenfamiliaal vermogenpensioen en nalatenschap én vertalen die vooruitzichten in een concreet persoonlijk actieplan.

Optimalisaties verwezenlijken voor de cliënt

Tibald Rasschaert: “Het Zomerakkoord van de regering Michel en het nieuwe erfrecht wijzigen heel wat fiscale regels en hebben een enorme impact op de persoonlijke financiële planning van de bedrijfsleider of zaakvoerder. Het is aan ons om optimalisaties te verwezenlijken voor onze cliënten in functie van ieders persoonlijke wensen.”
Wekelijks organiseert Strategica een drietal infosessies verspreid over gans Vlaanderen. Nadien worden de individuele contacten opgevolgd.
“Wij vinden het belangrijk om voor onze prospects een win-win te betekenen. Het is de bedoeling dat Strategica-cliënten op medio lange termijn de kosten van de dienstverlening recupereren”, zegt Guy Brackenier.
Strategica maakt eerst een volledige analyse van de persoonlijke doelstellingen en het vermogen van de cliënt. Daarna volgt een inventarisatie van de persoonlijke financiële situatie als uitgangspunt voor de verdere opvolging.

Uitbreiding pensioenpijler

Inzake zijn pensioenpijler start Strategica in januari met een nieuwe service. De Strategica pensioenexpert zal zich – naast de service voor de bestaande klanten – ook richten op de pensioenverzekeringen voor de ondernemer alsook groepsverzekeringen voor de werknemers voorstellen. Dit impliceert een nauwe samenwerking met de interne of externe accountant van de cliënt omdat alles samenhangt met de toegepaste loonpolitiek.