Dat Hogeschool VIVES ondernemerschap hoog in het vaandel draagt bleek deze week op de derde editie van JUMP, de informele beurs die deze week plaats vond in Kortrijk Xpo. Bijna 400 VIVES-studenten namen de moeite om op dit jongerenseminar wijsheid op te steken over motivatie en ondernemerschap. JUMP kwam mede tot stand dankzij VOKA, dat het ondernemerschap altijd en overal maximaal wil stimuleren.

Een van de keynote speakers op het podium was Carl Van de Velde, gevierd auteur van boeken over persoonlijke en professionele groei. De weg die leidt naar het ondernemerschap kan voor veel jongeren een ideale opstap zijn naar succes, welzijn en welvaart. Ondernemen is meestal een zaak van veel passie of “goesting” tonen en verder een kwestie van de 5d’s in de praktijk omzetten: durven, dromen, doen, denken en doorzetten.

VIVES gelooft naar eigen zeggen sterk in het concept “student-ondernemer”, waarbij studenten dus hun theoretische opleiding al meteen toetsen aan de praktijk. Studenten die voor dit dubbel statuut kiezen, kunnen bij VIVES rekenen op de nodige studentenflexibiliteit bij het afwerken van hun onderwijsprogramma zodat ze meteen ook hun ondernemersdroom op hoger niveau kunnen brengen. VIVES telt zes campussen in West-Vlaanderen: Kortrijk, Roeselare, Tielt, Torhout, Brugge en Oostende.