Studenten VIVES bezoeken IMF, Wereldbank en nog veel meer

Studenten in WashingtonRuim dertig (32) laatstejaarsstudenten uit de richtingen toegepaste informatica en elektronica-ICT van Hogeschool VIVES campus Kortrijk waren deze week op reis in de Verenigde Staten. Eerst deden ze Washington aan. Daar kregen de studenten onder meer de kans om uitgebreid kennis te maken met de IT-afdeling van het IMF en de Wereldbank. Nog in Washington ging het gezelschap op bezoek bij nieuwscorrespondente Greet De Keyser, die meer uitleg verschafte over het leven en werken in de USA. Tot slot stond nog een voordracht op het programma over databeveiliging. Ook cultuur mocht niet ontbreken, met een bezoek aan het Witte Huis, de verschillende grote musea rond het Capitol en een expo rond nieuwe media.

Na Washington vertrok het gezelschap naar het obligate New York om daar heel wat kennis te vergaren over het bedrijfsleven in en rond de miljoenenstad. Zo kwamen twee West-Vlaamse oud-studenten getuigen over hun huidige job. Ze zijn respectievelijk tewerkgesteld bij Crisp Media en Zentrick. Een bezoek aan Flanders Investment & Trade (FIT) gaf meer inzicht over de mogelijkheden tot werken in de USA. Bij ASK.COM konden de studenten kennismaken met de nieuwe trends in mobile ontwikkeling. Tot slot stond er ook een sportief luik op het programma, met een fietstocht door New York en een (optionele) ochtendloop in Central Park.

De Hogeschool VIVES telt ruim 1 200 personeelsleden en 13 000 studenten in de basisopleidingen in zes studiegebieden: biotechniek, gezondheidszorg, handelswetenschappen en bedrijfskunde, industriële wetenschappen en technologie, onderwijs en sociaal-agogisch werk. VIVES beschikt over campussen in zes steden in West-Vlaanderen: Brugge, Kortrijk, Oostende, Roeselare, Tielt en Torhout. (KC)