Studiebureau WES heeft nieuw management

JAN_6082WESjandarthetJAN_6110WESjandarthetHet in Brugge gevestigde West-Vlaamse Economisch Studiebureau, kortweg het WES, heeft een nieuwe management. Eind vorig jaar kon boegbeeld en directeur Rik De Keyser na een carrière van 35 jaar met pensioen. Hij wordt nu opgevolgd door een tandem in de persoon van Pascal Steeland en van Stephanie Devisscher. Ze werden in eigen huis gerekruteerd. Steeland werkt al acht jaar voor het WES, Devisscher twee jaar. Pascal Steeland heeft ook een lange ervaring het bedrijfsleven, meer bepaald bij het voedingsbedrijf Crop’s, het bedrijf van Michel Delbaere (gewezen Voka-voorzitter).

De nieuwkomers krijgen elk een eigen portefeuille aan bevoegdheden. Pascal Steeland wordt naar voor geschoven als directeur “retail en vastgoed”. Stephanie Devisscher legt zich als expert toe op onderwijs en de arbeidsmarkt.

Ook op de dienst “toerisme & leisure” komt er een nieuw gezicht. Sofie Vanneste wordt daar nu eindverantwoordelijke. Het WES doet aan fundamenteel marktonderzoek en geeft op basis daarvan strategische advies aan de bedrijfswereld voor goed onderbouwde keuzes, zowel op micro-vlak als macro-economisch. (KC)