Waregem Koerse, gepland voor volgende week dinsdag, is niet alleen een sportief event en hét netwerkmoment bij uitstek. In marge van de Koerse schuit ook heel wat ondernemersinitiatief. Het Waregemse Studio Tornado bijvoorbeeld brengt op liefst 10.000 exemplaren een mooi gestileerd boek uit waarin tientallen West-Vlaamse bedrijven, uit alle mogelijke sectoren, worden geportretteerd. “Het is de vierde maal dat we dit boek publiceren”, aldus de dynamische initiatiefnemer Rudi Devolder. “De bedoeling was van meet af aan een mix te brengen van redactionele bijdragen en ruimte voor adverteerders. Waregem Koerse is een nationaal event en de bedrijven die in het boek figureren komen ook uit heel Vlaanderen, maar met een duidelijke focus op West-Vlaanderen. Of op het Waregemse.”

De luxueuze publicatie, waarin heel wat mooie kmo’s uit de provincie de revue passeren, wordt verspreid via diverse kanalen. De in de uitgave opgevoerde bedrijven helpen zelf mee aan de distributie ervan. “Maar exemplaren zijn ook terug te vinden op openbare plaatsen of in de wachtkamers van dokters en tandartsen”, zegt Rudi Devolder. “Finaal pakken we er ook mee uit op de dag van Waregem Koerse zelf. Elke bezoeker van één van de twee VIP-tenten krijgt bij het naar huis gaan een exemplaar mee. Kennelijk wordt dat zeer gewaardeerd.”

Rudi Devolder is een echte West-Vlaamse entrepreneur. Hij is afkomstig uit Pittem maar woont inmiddels al twintig jaar in Waregem. Na achttien jaar in dienst te hebben gewerkt bij derden (11 jaar in een reclamebureau en 7 jaar in de drukkerswereld) besloot hij om in 2007 zijn eigen bedrijf op te richten. Studio Tornado is een communicatiebedrijf, dat zich zowel op de grafische markt als op de reclamemarkt begeeft. Bij Studio Tornado werken drie mensen.