Lieven Danneels, CEO van Televic, kwam van een ‘koninklijke’ handelszending in India terug met twee mooie contracten op zak. Televic Rail haalde bij opdrachtgevers BEML en Bombardier India deals binnen voor informatiesystemen op de metro van Kolkata en voor de binnenstedelijke spoorlijn van Mumbai.

Televic Rail zal voor beide projecten nauw samenwerken met zijn gezamenlijke onderneming PT Communication Systems (PTCS) uit New Delhi die de technologie ter plaatse produceert. Treinbouwer BEML laat weten dat het Televic Rail gekozen heeft om een passagiersinformatiesysteem te leveren voor de eerste onderwatermetro in Kolkata. Voor dit spectaculaire project werd een dubbele 520 meter lange tunnel gebouwd onder de Hooghly rivier om de steden Kolkata (Calcutta) en Howrah met elkaar te verbinden. De 14 nieuwe treinstellen met elk 6 wagons zullen in staat zijn om ruim 2000 mensen te vervoeren. Televic Rail zal een innovatief informatiesysteem leveren met ingebouwde videobewaking. De hele IP-gebaseerde oplossing bevat een omroepsysteem en intercom, infotainment- schermen, alarmpanelen en bewakingscamera’s met lokale opnames en platformmonitoring. Bombardier van zijn kant koopt informatica systemen voor 20 extra treinen die moeten geleverd worden aan treinoperator Central Railways. De Televic-technologie wordt al meer dan 11 jaar gebruikt in de bestaande vloot van 200 treinen, die elke dag bijna 6 miljoen mensen vervoert.

Deel van de groeistrategie

“Deze projecten zijn deel van onze groeistrategie voor de Indische spoorweg- en metromarkt”, zegt CEO Lieven Danneels van het Izegemse technologiebedrijf. “We kijken uit naar deze projecten met BEML en Bombardier om de passende innovatieve en technologische oplossingen te bieden.” Televic Rail heeft meer dan 30 jaar ervaring in het ontwerpen, produceren en onderhouden van communicatie- en controletechnologie voor treinen, trams en metro’s. Daarmee is het Izegemse bedrijf wereldwijd een toonaangevende, betrouwbare partner voor spoorwegbedrijven en treinbouwers. De passagiersinformatie- en controlesystemen zijn hoogwaardige, op maat gemaakte oplossingen die uitblinken in flexibiliteit, gebruiksvriendelijkheid en stabiliteit. Treinen en trams van over de hele wereld zijn uitgerust met Televic Rail oplossingen: Van Nieuw-Zeeland tot Canada, van China tot de Verenigde Staten en van India tot België, Engeland en Frankrijk.