IZEGEM – Televic Education lanceerde zopas de EduQare Community, een uniek netwerk gespecialiseerd in e-learning voor de zorg. Het nieuwe platform is een initiatief dat HR- en vormingsverantwoordelijken, die bezig zijn met e-learning,  samenbrengt om content en best practices te delen met elkaar.

De zorgsector is voortdurend in verandering. Van organisaties wordt verwacht dat ze snel kunnen schakelen en kunnen inspelen op die veranderingen in hun opleidingsbeleid met nieuwe of aangepaste leercontent. Televic Education wil zijn klanten hierbij graag tegemoet komen. Vanuit zijn trekkersrol op vlak van innovatieve educatieve oplossingen, lanceert het daarom de EduQare community. 

Een online platform vormt het hart van de EduQare community. Daarop kunnen de leden met elkaar in contact komen en elkaar helpen waardoor ze de e-learning inspanningen in hun eigen organisatie optimaliseren. Ze kunnen bijvoorbeeld vragen posten omtrent e-learning content, maar ze kunnen ook snel content delen met anderen. 

Televic Education stelt bovendien een basisset content ter beschikking aan alle leden via het online platform. Die set helpt nieuwe leden om de opstart van e-learning binnen hun organisatie te versnellen, maar fungeert tevens voor alle leden als inspiratie voor nieuwe content. De basisset content zal overigens voortdurend uitgebreid worden. De nieuwe onderwerpen zullen steeds door de community bepaald worden.

Hulp in de zorg

“De EduQare Community is een logisch gevolg van onze focus op een aantal sectoren en hun ecosysteem waaronder de zorgsector”, aldus Joris Vanholme, business development manager van Televic Education. “Daardoor kunnen we onze oplossing beter afstemmen op de specifieke noden van een markt, met als gevolg dat we onze klanten gerichter kunnen bedienen. Wij komen bij veel ziekenhuizen, thuis- & ouderenzorg en woonzorgcentra waar we onze e-learning oplossing, Edumatic, opzetten en de verantwoordelijken trainen om zelf aan de slag te gaan om content te maken. Gezien die content in veel zorgorganisaties toch erg gelijkloopt, hebben wij, naast onze Edumatic oplossing, de EduQare Community gelanceerd. Op die manier bieden we een grotere toegevoegde waarde aan onze klanten.”