Izegem

Televic trok Bruno Van Den Bossche (36) aan als nieuwe Chief Technology Officer (CTO). Hij moet wereldwijd en in alle business units de leiding nemen over innovatieve technologieoplossingen van het bedrijf.

Het Izegemse Televic is actief in de communicatietechnologie. Het heeft vier divisies: Televic Rail, Televic Conference, Televic Healthcare en Televic Education. Van Bruno Vandenbossche wordt verwacht dat hij, in nauw overleg met CEO’s Thomas Verstraeten en  Lieven Danneels, de technologische strategie over alle business units heen helpt stroomlijnen, met de bedoeling een concurrentieel voordeel op te bouwen. Als CTO maakt hij deel uit van het hoger management en is hij ook lid van het directiecomité.                                  

“Bruno komt bij ons bedrijf op het moment dat we in een nieuwe, versnelde groeifase komen”, zegt Lieven Danneels, CEO van Televic. “Zijn ervaring en strategische inzichten die hij opdeed in zijn vorige functies als CTO en CEO zijn voor ons van onschatbare waarde. Hij moet er helpen voor zorgen dat Televic de wereldleider in communicatietechnologie kan worden.”

Doctor in computer engineering

Voordat hij bij Televic kwam werken, was Bruno Van Den Bossche CTO bij Zeticon, een provider van geavanceerde media asset management software, waar hij verantwoordelijk was voor onderzoek, ontwikkeling en innovatie om het bedrijfsproduct schaalbaar te maken. Daarna werd hij CEO. Hij lag toen mee aan de basis van de verdere groei van Zeticon e dit via partnerships en internationalisering. Bruno Van Den Bossche behaalde een doctoraat in computer engineering aan de Universiteit van Gent, waar hij zich specialiseerde in schaalbare gedistribueerde service georiënteerde software achitectuur.