In Brugge opende de eerste Belgische vestiging van The Athlete’s Foot zijn deuren. De Nederlandse retailservice-organisatie Euretco werkt met franchisenemers voor de uitbating van de winkels en mikt op termijn op een nationale dekking.

Het nieuws wordt gemeld door de digitale nieuwsbrief Retail News, en werd inmiddels bevestigd. Begin dit jaar al had Euretco aangekondigd dat het de internationale sneakerketen naar België zou brengen. Brugge kreeg nu de primeur. Met Brugge kiest The Athlete’s Foot meteen voor een stad met een internationale uitstraling. De sneakerstore-formule stemt de keuze van de locaties internationaal af en het winkelpand in de Zuidzandstraat 19 in Brugge past volledig in dat plaatje.

Steven Denhaerynck, de eerste Belgische franchisenemer, ziet heel wat mogelijkheden in Brugge, zo zegt hij aan Retail News. “De keuze om te starten als franchisenemer van The Athlete’s Foot is een bewuste keuze als ondernemer. Dat we onze start kunnen maken in een stad waar zowel de lokale inwoners als veel toeristen tot mogelijke klanten kunnen worden gerekend, overtuigt ons des te meer. De keuze voor The Athlete’s Foot geeft ons de kans om topmerken te verkopen vanuit een heel duidelijk internationaal concept met de professionele ondersteuning die je als franchisenemer nodig hebt. Die combinatie van factoren leidt tot een sterke startpositie in een mooie branche.”

Peter Linskens, algemeen directeur voor België en Luxemburg, gelooft dat er in België ruimte is voor een formule als die van The Athlete’s Foot, die alle grote sportmerken in huis heeft. Wereldwijd heeft The Athlete’s Foot 501 winkels, maar de ambitie is om tegen 2020 het aantal winkels te verdubbelen. In Nederland zijn er al 58 winkels.