Thermote & Vanhalst (TVH) op overnamepad over het Kanaal

TVH building 1Het Waregemse TVH Group (ook bekend als Thermote & Vanhalst, zo genoemd naar de beide stichtersfamilies) begeeft zich alweer op het overnamepad. Dit maal legde de groep de hand het Britse Rentaclamp, een Brits bedrijf dat nieuwe en tweedehandse voorzetapparatuur voor heftrucks aanbiedt, alsook reparatiediensten ter plaatse of in de eigen werkplaatsen. Met deze overname versterkt TVH zijn activiteiten in de voorzetapparatuurmarkt in het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

Het bedrijf werd opgericht in juli 1976 (zeven jaar na het ontstaan van TVH) en heeft een uitstekende reputatie binnen de industrie voor de verkoop, verhuur, onderhoud en reparatie van voorzetapparatuur in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Tussen TVH en Rentaclamp bestond er reeds twaalf jaar een zekere commerciële relatie omdat Rentaclamp het CAM System in eigen land verdeelde. TVH wil de nieuwe Britse dochter nu zo snel mogelijk integreren binnen het bestaande filiaal TVH UK.

TVH Group is een internationale groep met klanten in meer dan 170 landen en is onderverdeeld in twee business units: “Parts & Accessories” (600.000 referenties op vorraad) en “Equipment”. De elektronica-afdeling van TVH is Europa’s grootste en best ingerichte service center voor de reparatie van elektronische onderdelen voor heftrucks, hoogwerkers en industriële voertuigen. Equipment bestaat uit vier activiteiten: verkoop, verhuur, service en trade. Daarnaast heeft TVH ook een eigen opleidingscentrum voor bestuurderstrainingen en technische opleidingen. (KC)