Eén jaar nadat Thierry Dehaeck ‘zijn’ Ieperse voedingsbedrijf Pidy verkocht aan een Franse multinational, blijkt de rasondernemer in hem meer dan ooit springlevend. Met Caddy Cars, een bedrijf gespecialiseerd in oldtimers die vaak het etiket unique selling proposition dragen, wist hij zich al jarenlang uit te leven, en dat doet hij nu meer dan ooit. Dehaeck brengt aan de rand van Ieper ook een prachtig vastgoedproject tot ontwikkeling. De site met de naam Oostkaai Park is deze week aan zijn derde en laatste fase toe.

Oostkaai Park zal in totaal dertig modules te koop of te huur aanbieden. Zeven modules waren al in gebruik, negen modules zijn zo goed als klaar en nu wordt de grond aangesneden waarop de veertien resterende bedrijfspanden moeten komen. De interesse, vooral van uit de kmo-wereld  is bijzonder groot, zo is nu al gebleken. Deze week nemen onder meer Flanders Color (met een vierde vestiging in West-Vlaanderen) en Autoglasclinic hun intrek op de private bedrijvenzone Oostkaai Park. De modules zijn allemaal in hoogwaardig beton opgetrokken en hebben een oppervlakte die schommelt tussen de 250 en de 650 vierkante meter. Het West-Vlaamse bouw- en familiebedrijf Myldes (met vestiging in Dottenijs) stond in voor de aanneming e, de afwerking. Jan Claeys uit Zonnebeke draafde op als architect.

Oostkaai Park heeft een totale oppervlakte van 1,1 hectare en het aanbod van Immo Dehaeck zal ongetwijfeld veel kmo’s aanspreken die op zoek zijn naar ‘ruimte om te ondernemen’. Dumobil en Turner helpen als vastgoedmakelaars de zaken opvolgen. Het hele private bedrijvenpark moet tegen 2018 kant en klaar opgeleverd zijn. Volgens Thierry Dehaeck kunnen ook beleggers in industrieel vastgoed interesse tonen in het aanbod.