dehaeckVoor de tweede maal op twee weken tijd komt een West-Vlaams voedingsbedrijf terecht in een Franse groep. Na Alpro (overgenomen door Danone) is het nu de beurt aan Pidy. Dat melden de websites van Krant van West-Vlaanderen en van Trends. Het Ieperse familiebedrijf Pidy van CEO Thierry Dehaeck wordt integraal overgenomen door  de Zuid-Franse groep Biscuits Bouvard uit Bourg-en-Bresse (Rhône vallei). Beide partijen hebben daarover in Parijs een akkoord bereikt en getekend. De CEO’s van zowel Pidy als van Bouvard benadrukken dat het om een vriendelijke overname gaat die de toekomst van Pidy en zijn circa 300 medewerkers ook maximale garanties biedt. Thierry Dehaeck wenste afstand te doen omdat hij geen opvolging had die klaar stond om de zaak over te nemen. De vastgoedactiviteiten van de familie Dehaeck en Cady Cars (Oldtimers en Classic Cars) vallen niet onder de deal. Thierry Dehaeck zal de komende maanden nog als consultant advies verlenen aan de overnemer. Pidy heeft drie productie entiteiten: in Ieper, in het Noord-Franse Halluin en in Inwood, in de buurt van New York. Verder zijn er vijf verkooporganisaties: Benelux, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Amerika en Export. Deze organisaties staan dagelijks in voor een perfecte service en marktondersteuning naar klanten in meer dan vijftig landen.

Pidy is gespecialiseerd in “klaar om te vullen” producten, zowel voor hartige als zoete toepassingen. Door zijn constante kwaliteit, innovatieve creaties en persoonlijke service mag Pidy zichzelf een referentie noemen in een nichemarkt. Het Ieperse voedingsbedrijf werd in de jaren zestig opgericht door vader André Dehaeck die begon als pasteibakker nabij de Ieperse Halletoren. In 1968 werd Pidy opgericht: de P van patisserie, de I van industrieel, de D van Dehaeck en de Y van Ieper. Onder impuls van zoon Thierry Dehaeck nam het bedrijf een hoge vlucht. Vandaag is Pidy goed voor een omzet van 40 miljoen euro.

De Franse groep Biscuits Bouvard is net als Pidy een familiebedrijf, actief in de biscuiterie sector, met 1.200 werknemers, 7 productiecentra in Frankrijk en één in Italië. Dit staat voor een omzet van circa 250 miljoen euro. Via Pidy koopt Biscuits Bouvard in één klap de marktleider in “klaar om te vullen “ producten, alsook aanzienlijke productiecapaciteit op de Amerikaanse markt. (KC)