Het snel groeiende accountancykantoor Titeca uit Roeselare opende deze week een tiende kantoor. De keuze viel op Kortrijk. “Recent hebben we daar het kantoor van collega Hendrik Ingelbeen overgenomen en geïntegreerd”, aldus CEO Fabian Missinne. “Kortrijk is sowieso een interessante markt en we hebben er ook heel wat klanten, die graag ook lokaal bediend worden. Met ons nieuwe kantoor kunnen we op die wens ingaan. Het vroegere kantoor van Hendrik Ingelbeen werkt nu onder de banner en de vleugels van Titeca. Goed voor vier vaste medewerkers.”

Het snel groeiende Titeca Accountancy heeft nu zes kantoren in West-Vlaanderen, één in Moeskroen en drie in Oost-Vlaanderen. Alles bijeen werken 175 mensen voor Titeca, waarvan de grote meerderheid (130) accountants zijn. Volgens CEO Fabian Missinne kan expansie altijd, op voorwaarde dat er zich opportuniteiten voordoen die passen in de strategie, de filosofie en de cultuur van het bedrijf. Titeca Accountants werd in de jaren negentig in Roeselare opgericht door Henri Titeca. In de tweede generatie is Emmanuel Titeca hem opgevolgd. Bijzonder aan Titeca is dat het aandeelhouderschap verdeeld wordt over 8 partners die kunnen doorgroeien van junior partner en naar senior partner, waarna ze tot aan hun zestigste kunnen aanblijven. “Een kwestie van de continuïteit op lange termijn te garanderen”, aldus CEO Fabian Missinne.

Titeca Accountancy zweert bij een lokale aanwezigheid en service op maat, dicht bij de klant. “Ondernemen moet fun zijn en het resultaat van een inspirerende en energieke dialoog”, aldus Emmanuel Titeca. “We hebben de ambitie om met onze klanten verder mee te groeien met de digitale omvorming van het beroep en bieden naast boekhoudkundig advies ook nog gespecialiseerde bijstand over juridische, financiële of fiscale zaken.”