Tom Debusschere (ex-Deceuninck) wordt nieuwe CEO van Balta

Left Tom Right Hendrik Balta CEO 1B-140316

Tom Debusschere is benoemd als nieuwe CEO van Balta Group, wereldleider in het ontwerpen en vervaardigen van tapijten, kamerbreed tapijt en tapijttegels. Zijn internationale ervaring in combinatie met zijn Vlaamse roots maken hem de juiste persoon om de groei van Balta te begeleiden, aldus het persbericht van Balta. Tom Debusschere, tot voor kort CEO bij het beursgenoteerde Deceuninck, noemt het een hele eer Hendrik Deruyck te mogen opvolgen: “Deruyck heeft Balta, na moeilijke jaren, weer als flexibele en betrouwbare leverancier op de kaart gezet,” zegt de nieuwe CEO. “Ik kijk ernaar uit om, samen met onze meer dan 3400 Balta-medewerkers, verder te werken aan winstgevende groei. De strategie blijft gebaseerd op onze meer dan vijftig jaar oude traditie: het leveren van superieure ontwerpen, producten, kwaliteit en service aan onze klanten overal ter wereld.”
Hendrik Deruyck, die dit jaar 65 wordt, leidde het bedrijf de afgelopen vier jaar en zegt zich volledig te kunnen vinden in de benoeming van Tom Debusschere. “Een man van zijn status zal door het innoveren, verbeteren en uitbreiden van onze activiteiten het succes van Balta verder uitbouwen,” aldus de uittredende CEO. Deruyck zet zijn actieve leven verder als rechter in de Handelsrechtbank, adviseur, en lid van diverse raden van bestuur.
Lone Star Funds, het investeringsfonds en eigenaar van Balta Group, staat volledig achter de benoeming van Tom Debusschere. Michael Kolbeck, lid van de raad van bestuur van Balta namens Lone Star: ‘Wij danken Hendrik Deruyck en zijn managementteam voor de prestatie om Balta terug naar de top te brengen en kijken uit naar samenwerking met Tom Debusschere. Onze groeistrategie zet zich onverminderd voort.”

Balta Group is de grootste producent van textiel vloerbekleding in Europa. De groep heeft een geconsolideerde bruto omzet van meer dan 600 miljoen euro en 95 procent van de producten worden geëxporteerd naar meer dan 100 landen wereldwijd. (KC)