Kortrijk,

Autodealer Top Motors van zaakvoerder Tom Vanderstichele, schrijft een historische hoofdstuk in zijn bestaan. De concessie van maar liefst vier automerken (Audi, VW, Skoda en Seat) wordt gehergroepeerd op één en dezelfde site vlakbij de luchthaven van Wevelgem. Dit en volgend jaar goed voor een investering van 11 miljoen euro in mensen (organisatie) en infrastructuur.     

Top Motors heeft vier merken onder zijn hoede in de regio Kortrijk-Roeselare. De voorbije tien jaar was groei de enige constante, met de integratie van onder meer Garage Maes (Ingelmunster, Roeselare) in 2008, autodealer Vuylsteke uit Izegem in 2009 en de overname van Skoda Lamaire uit Heule in december 2016. Vandaag kan de groep Top Motors indrukwekkende cijfers voorleggen met de verkoop van 2.900 nieuwe en 300 tweedehandswagens per jaar, met een omzet van 84 miljoen euro en met een personeelsbestand van net geen 200 (94) medewerkers. In een snel roterende autowereld met tal van nieuwe evoluties en uitdagingen (mobiliteit, ecologisch rijden, fiscaliteit, company policy) wil Top Motors top zijn en blijven. Dit veronderstelde een uitgebreid investeringspakket. Komend weekend worden de nieuwe installaties officieel ingehuldigd tijdens een driedaagse open deur dag.

Wereld in verandering

Op een grotendeels gecentraliseerd terrein van 3 hectare, is de hele infrastructuur en dienstverlening aangepast aan de noden van de eenentwintigste eeuw: volledig elektronisch aangestuurd magazijn, digitaal sales aanbod, klantvriendelijke recepties, nieuwe toonzalen een verregaande en up-to-date technische ondersteuning, onder meer ook via het Top Repair Center (dat herstellingen of technische ingrepen kan uitvoeren voor alle merken,) . “Particulieren of bedrijven, we willen voor iedereen klaar staan om iedereen op zijn wenken te bedienen”, aldus Tom Vanderstichele. “In ons vak gaat het al lang niet meer alleen om verkoop alleen, je moet ook integraal meedenken met wat de consument wil.”

Top Motors weet zich ook op een ander vlak klaar voor de toekomst: dit en volgend jaar komen twee kinderen van het ondernemende echtpaar Tom en Lieve Vanderstichele hun opwachting maken in het bedrijf.