Het West-Vlaamse transportbedrijf Demuynck & Vansteelandt heeft aan voetbalclub Excelsior Moeskroen een gloednieuwe spelersbus geleverd met de allermodernste snit. De voetbalclub en het familiebedrijf uit Bellegem zijn geen onbekenden voor elkaar want ze hebben al decennia lang een partnership. Die samenwerking begon al in de jaren tachtig en bleef over de jaren heen duren, zelfs in de periodes dat het iets moeilijker ging met de voetbalclub en ze uit de professionele eerste klasse wegviel.

De nieuwe bus (EX 16M) werd geassembleerd bij Van Hool. Volgens zaakvoerder Emmanuel Vansteelandt heeft de autocar veel weg van een luxelimousine: donkergrijs koetswerk, zwart getinte ruiten, VIP-logo op de zijbeuk. Er is aan boord plaats voor vijftig mensen. Het vervoermiddel beschikt over alle laatste snufjes inzake technologie en beantwoordt aan de strengste veiligheidsnormen. De woordvoerder van Excelsior Moeskroen laat weten dat de nieuwe investering in rollend materiaal bijdraagt tot een positief imago en tot een betere uitstraling van de club.

Nog dit: de autocar wordt niet alleen ingezet voor de eerste ploeg van Excelsior Moeskroen. Tijdens de week kan hetzelfde voertuig ook gehuurd worden bij Demuynck & Vansteelandt. Het familiebedrijf heeft een traditie die teruggaat tot in de jaren veertig en is één van de grootste vervoermaatschappijen van het land.